Srí Lanka


Informace

Soya Biriyani
600 g Basmati rýže
100 g sojového masa
˝ láhve „ghee“
2 čajové lžičky Biriyani mixture prášku
2 čajové lžičky koriandrového prášku
1 hrneček tvarohu
100 g čerstvých koriandrových lístků
5 ks hřebíčku
5 květů kardamonu
250 g cibule
100 g oříšků kešu
50 g máty peprné
sůl
100 g česneku
50 g rozinek
3 čajové lžičky růžové vody
150 g rajčat
25 g zázvoru

Namočte sojové maso na ˝ h do vody. Vysušte a smíchejte s Biriyani mixture, kmínem, koriandrem a se solí. Rýži uvařte zvlášť. Rozehřejte „ghee“ a osmažte nadrobno nakrájený česnek, cibuli, kardamon, hřebíček, rajčata, přidejte naložené sojové maso a vařte 10 minut. Přidejte tvaroh a vařte 3 minuty. V pánvičce nebo na pekáči vytvořte střídavě vrstvy sojového masa, nakrájených koriandrových, lístků, osmažené cibulky, oříšků kešu, rozinek a vařené rýže. Pokropte růžovou vodou. Přikryjte a pečte v troubě 15 minut.
Poté vše posypte opečenou cibulkou, koriandrem, mátovými lístky a pečeným oříšky kešu a rozinkami.



Zajímavé odkazy

Odkaz na recepty ze Srí Lanky - v angličtině