Srí Lanka


Informace

Vízum: ANO

K cestě na Srí Lanku je pro občany ČR nutný cestovní pas,,jehož doba platnosti je minimálně 6 měsíců v den příjezdu
Každý zájemce o pobyt na ostrově se musí před příjezdem na Sri Lanku elektronicky registrovat na www.eta.gov.lk(ETA=Electronic Travel Authorization) a zaplatit kartou 35USD (stejná částka pro turistická i business víza). Platba prostřednictvím ETA je možná i po příletu na letišti

Při příletu je třeba vyplnit Immigration Landing Card.

Každý návštěvník se musí prokázat pasem (s platností minimálně 180 dnů v den příjezdu), předložit zpáteční letenku i doložit dostatečné finanční prostředky na dobu pobytu. V systému ETA vyplní požadované osobní údaje, číslo pasu, jeho platnost a předpokládané datum příjezdu a odjezdu. Na jím zadané kontaktní údaje pak dorazí vyrozumění o přijaté platbě a souhlas se vstupem na území Sri Lanky, který platí 3 měsíce. Registrace je možná individuálně, v případě skupinových zájezdů registraci provede turistická kancelář.

V případě cesty za jiným než turistickým účelem je nutno žádat o vízum na velvyslanectví Srí Lanky ve Vídni: Rainergasse 1/2/5, Vienna A-1040, tel: +43-1-5037988, fax: +43-1-5037993.
Prodloužení víza provádí po předchozí registraci u Aliens Bureau, Ground Floor, New Secretariat Building, Colombo srílanský imigrační úřad Department of immigration and Emmigration, Galle Buck Road, Colombo, Tel.: 00-941-29851. K prodloužení víza je zpravidla potřeba prokázat 30 USD na den.

Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje české občany, kteří hodlají cestovat do severních oblastí Srí Lanky, tj. do oblastí Vavuniya, Mannar, Kilinochchi, Mulaithivu a Jaffna, že ke své cestě potřebují nově písemné povolení vydávané Ministerstvem obrany Srí Lanky. Toto povolení bude kontrolováno na vojenském stanovišti v Omanthai při pozemní komunikaci (cestě na sever země). Povolení je vyžadováno i při leteckých spojeních.
Více informací najdete na stránkách www.mzv.cz


Od cestujících přijíždějících na Srí Lanku z endemických oblastí žluté zimnice (zpravidla z Afriky) se vyžaduje mezinárodní očkovací průkaz s potvrzeným očkováním proti této chorobě.

Konzulát Srílanské demokratické socialistické republiky
Malostranské nám. 2, Praha 1
118 00
tel: +420 607 920 311

Janského 2257/12
110 00 Praha
tel.+420 602 211 411
e-mail: consul@lanka.cz
web: www.lanka.cz

Velvyslanectví Srílanské demokratické socialistické republiky
Rainergasse 1/2/5
A-1040, Vienna
tel: 00431-503 79 88
fax: 00431-503 79 93
e-mail: embassy.srilanka@utanet.at
Provozní hodiny úřadu 09.00 - 17.00 /Po-Pá/



Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.