Bulharsko


Informace

Vízum: NE (turistické do 30 dnů pobytu)

Do Bulharska se cestuje na platný pas ČR, který musí být platný ještě 3 měsíce po jeho vycestování z Bulharska. Bezvízový styk platí do 3 měsíců a pouze k cestám, které neslouží výdělečnému účelu.

V případě, že chce cizinec pobývat na území Bulharska za jiným účelem než turistickým (např. pracovní, studijní, podnikání) nebo doba pobytu přesáhne 3 měsíce, je nezbytné požádat na zastupitelském úřadě Bulharska o vízum.

Při vstupu do BR cizinec deklaruje cíl a adresu pobytu a vyplní registrační kartu. Na hraničním přechodu cizinec obdrží razítko do cestovního dokladu, pokud deklaruje tranzit, musí zemi opustit do 24 hodin.

Podle zákona o cizincích v BR se trestá vysokou pokutou, nebo je pobyt v BR na určitou dobu zakázán tomu cizinci, který zůstal v zemi po uplynutí povolené doby k pobytu.

Cizinec vstupující do BR musí mít potřebné finanční prostředky na náklady spojené s pobytem a potřebné finanční prostředky k opuštění země. Statistické karty jsou vydávány pouze těm cizincům, kteří cestují s osobní zbraní.


Velvyslanectví Bulharské republiky
Krakovská 6
110 00 Praha 1
tel: 222 211 258, 222 211 260
fax: 222 211 728
e-mail: bulvelv@mbox.vol.cz
Provozní hodiny úřadu 08.00 - 16.30 /Po-Pá/

Konzulární oddělení
Consular Section
tel: 222 210 230
Provozní hodiny úřadu: 08.00 - 12.00 13.00 - 16.30 /Po-Pá/
Úřední hodiny pro veřejnost: 08.30 - 11.30 /Po, Út, Čt, Pá/


Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.