Brazílie


Informace

RYBÍ RAGÚ

1 kg filetů libovolné ryby s bílým masem
200 g krevet
3 plechovky rajčat
3 cibule nakrájené nadrobno
2 rozdrcené stroužky česneku
3 lžíce čerstvé petrželky
1 feferonka nakrájená nadrobno
3 lžíce limetkové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1 červená a 1 zelená paprika, nakrájené na kostičky
1/2 hrnku vody
sůl a pepř

Rybu nakrájíme na kostičky a dáme s krevetami do větší misky. Mezitím si v mixéru smícháme česnek, rajčata, petrželku, cibuli, limetkovou šťávu, olej a sůl s pepřem a rozmixujeme najemno. Vzniklou směs nalijeme na rybí maso a necháme 60 minut uležet. Rybu přeneseme na pánev, přilijeme vodu, přidáme nakrájené papriky a přivedeme k varu. Příkon snížíme na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 10 minut.

BRAZILSKÉ KREVETY

40 uvařených krevet
3 feferonky, nakrájené nadrobno
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce oleje
2 avokáda
1 lžička cukru krystal
1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
kousky citrónu na ozdobu
špejle
sůl a pepř

Ve velké míse smícháme feferonky, petrželku, citrónovou šťávu, olej, cukr, sůl a pepř a dobře promícháme. Přidáme krevety a znovu dobře promícháme. Avokádo rozkrojíme na polovinu, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm kousky. Nakrájené avokádo opatrně smícháme s připravenou směsí. Na špejle napícháme krevety a kousky avokáda a podáváme s kousky citrónu.

DOBROU CHUŤ!!!