Tanzanie


Informace

Vybrané speciality:
supu ya kuku = kuřecí vývar se zeleninou, uvařené maso se vyjme a podává jako součást salátu nebo samostatné jídlo

samakai wa kusonga = rybí karbanátky, které ale nejsou z mletého rybího masa, ale z celých kousků ryb (halibut, flundra, treska, tuňák, losos....), nesmaží se ponořené v oleji, ale jen lehce na másle, koření se hřebíčkem na plátku citrónu

m´chuzi wa nyama = hovězí curry, kdy koření kari je opravdu hodně, takže jídlo je patřičně žluté, ve skutečnosti se používá směs všech možných koření, ale kari převládá

n´dizi no kastad = pečené banány, často podávané s vanilkovým pudinkem, nebo obdobně se podává ananas nakrájený na plátky, kostky nebo rozdrcený, kořeněno skořicí a hřebíčkem

pilav = základem je rýže a směs masa (kozí, hovězí, kuřecí), ale mohou se přidat i ryby nebo dary moře, vše se hojně koření kmínem, hřebíčkem, pepřem, česnekem, zázvorem, cibulí