Turecko


Informace

Recept na Borek s párky
Základní těsto: 500 g hladké mouky, 200 g bílého jogurtu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek na potřeníNádivka: 20 g másla, 2 vejce, 100 ml bílého jogurtu, 4 nožičky párku, 2 rajčata, 1 paprikový lusk, 1 lžička tymiánu, sůl, 1 žloutek (na potření)

Základní těsto:
500 g hladké mouky
200 g bílého jogurtu
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 žloutek na potření
Všechny ingredience důkladně propracujeme.
Nádivka:
20 g másla
2 vejce
100 ml bílého jogurtu
4 nožičky párku
2 rajčata
1 paprikový lusk
1 lžička tymiánu
sůl
1 žloutek na potření
Směs č.1:
Nadrobno pokrájené párky, rajčata a papriku promícháme v míse se solí a tymiánem.
Směs č.2:
Ve šlehači ušleháme vejce, máslo a jogurt.
Z těsta vyválíme 3 kulaté pláty, každý potřeme první směsí a rozdělíme na 8 výsečí. Na širší konec každé výseče dáme lžičku druhé směsi , zarolujeme a na vymazaném plechu necháme asi hodinu odpočinout. Každý kousek potřeme žloutkem a pečeme asi 30 minut v dobře vyhřáté troubě.
Recept na Šiš kebab
ŠIŠ KEBAB
500 g jehněčí kýty bez kosti
2 rajčata
2 papriky
ŠIŠ KEBAB
500 g jehněčí kýty bez kosti
2 rajčata
2 papriky
Marináda:
1 cibule
1 polévková lžíce mléka (anebo bílého vína)
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do směsi oleje, mléka ( můžete zkusit nahradit bílým vínem – skvělý výsledek!!!!), soli a mletého pepře.
Do marinády naložíme maso nakrájené na kostky. Alespoň 12 hodin necháme uležet v lednici. Na špízu střídáme maso, rajčata a větší kolečka paprik, pozorně opékáme na dřevěném uhlí.