Jihoafrická republika


Informace

Vízum: NE (turistické do 90 dnů pobytu)

Občan ČR potřebuje k cestě do JAR cestovní pas, jehož platnost přesahuje alespoň o 6 měsíců konec zamýšlené doby pobytu v JAR.
Pozor na nutnost mít v pase při vstupu do JAR alespoň dvě volné stránky !!!! Může se stát, že vás na některých letištích ani neodbaví do letadla, pokud dvě volné stránky nebudete mít. Problém nastává především u cestovatelů, kteří podnikají nějakou větší africkou cestu a neuvědomují si, že se jim stránky zaplní razítky jiných zemí.

V dubnu 2003 byla zrušena pro občany ČR vízová povinnost vztahující se na držitele všech druhů cestovních dokladů pro pobyt v JAR do 90 dnů za turistickým nebo tranzitním účelem.
Tato doba může být při vstupu do země imigračními úředníky omezena, proto se doporučuje si tuto okolnost na vstupním štítku vylepovaném do cestovního dokladu pečlivě ověřit.

Přihlašovací povinnost v JAR není.

Doporučujeme cestovat s několika kopiemi pasu a kopiemi OP. Pokud ztratíte pas, nebo vám jej někdo ukradne je jednání s ambasádou o náhradním dokladu mnohem pohodlnější a rychlejší, pokud takové kopie máte.

Důležité adresy

Velvyslanectví JAR v ČR (Ambasáda)
Adresa: Ruská 65; P.O. Box 133 , Praha 10 Vršovice , 100 00 Kontakt: Tel.: 267-311-114,272-088-831 Fax: 267-311-395 prague.ambassador@foreign.gov.za
Provozní hodiny úřadu
/Po-Čt/ 08.00 - 16.30 /Pá/ 08.00 - 14.00
http://www.saprague.cz/





Zajímavé odkazy

Ministerstvo zahraničních věcí

Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.