Singapur


Informace

Vízum: NE (po dobu 30 dnů pobytu)

Občané ČR, kteří cestují do Singapuru, musí mít platný cestovní pas, jehož minimální doba platnosti je 6 měsíců.
Občané ČR mohou cestovat do Singapuru bez víza a zůstat v zemi po dobu 30 dnů. Povolení pobytu vydané imigračními úřady je v tomto případě označováno jako tzv. “Social Visit Pass”. Toto povolení neopravňuje k získání zaměstnání v Singapuru ani k provádění jiné výdělečné činnosti na území státu.

Při příjezdu je vyžadováno vyplnění imigrační karty (tzv. Disembarkation/Embarkation Card), jejíž polovina je odebrána při vstupu a druhá polovina při odjezdu ze země. Formulář obsahuje kromě běžných údajů o cestujícím také délku a místo pobytu v Singapuru. Jiná přihlašovací povinnost neexistuje.

Další uváděnou podmínkou pro vstup do země je potvrzená zpáteční letenka ze země nebo letenka do dalšího místa pobytu v případě průjezdu zemí, případně platné povolení ke vstupu do země, do které osoba přes Singapur cestuje. Poslední podmínkou pro vstup je zajištění dostatečných finančních prostředků pro pobyt, jejichž výše však není přesně stanovena. Není vyloučena namátková kontrola dostatečného finančního zajištění pobytu v zemi.

O případné prodloužení pobytu v zemi nad 30 dnů je nutno požádat úřad “Immigration and Checkpoints Authority”:
10 Kallang Road, Singapore 208718, tel.: +65-63916100, fax: +65-62980837, http://www.ica.gov.sg, e-mail: ICA_FEEDBACK@ica.gov.sg).

Podmínkou prodloužení víza je garance singapurského občana nebo firmy se sídlem na území Singapuru, případně osoby s trvalým pobytem na území Singapuru. Obvyklá doba vyřízení takové žádosti je několik dnů.


Důležité adresy

Generální konzulát Singapurské republiky (Nespecifikováno)
Adresa: Opletalova 27 , Praha 1 , 110 00 Kontakt: Tel.: 224 091 385 Fax: 224 091 386 singapore@honoraryconsul.cz
Provozní hodiny úřadu
09.00 - 12.00 /Út, Čt/


Velvyslanectví Singapurské republiky-c/o Ministry of Foreign Affairs (Ambasáda)
Adresa: Tanglin , Singapore , 248163 Kontakt: Tel.: 0065-6379 8200 Fax: 0065-6379 8228
Provozní hodiny úřadu:
po. - pá: 8.30 - 17.30, so: 8.30 - 13.00



Potřebujete vízum?

Víza do této země naše kancelář nevyřizuje, nebo nejsou pro občany ČR potřeba.