Namibie


Informace

Evropská kuchyně je orientována na Německo, což je dáno historickým vývojem země. Pečivo, chleby, Brötchen (houstičky), koláče, ovoce a zákusky tvoří základ. Zajděte do kavárny či cukrárny, kde si můžete dát Apfelstrudel (jablečný závin), Sachertorte (bohatý čokoládový dortík s meruňkovým džemem),
Schwartzwälder Kirschtorte (třešňový dort z Černého lesa) a další laskominy. Ve Windhoeku, Swakopmundu a v dalších městech najdete příjemná místa k ochutnání těchto sladkostí. Vyzkoušejte také sladce vonící afrikánskou specialitu - koeksesters (malé dortíky pokapané medem) a melktart (mléčný dort).

Snídaně obsahuje slaninu, boerewors (farmářskou omáčku) a vejce. Někde je k snídani podáváno hovězí. V hotelech většinou dostanete snídani s cereáliemi a toasty, či snídani ve formě bufetu. Podle anglického vzoru můžete narazit na uzenáče, prosnou kaši a chleby, studená masa, cereálie a ovoce.

Večer se podává maso - většinou hovězí nebo drůbeží. Mořské plody a ryby dostanete po celé Namibii, ale nejlepší jsou ve Windhoeku, Swakopmundu a Lüderitzu, kde jsou podávány čerstvé, přímo z moře. Též je velice populární kuřecí maso. Nejpoužívanější omáčka, použitelná prakticky k čemukoli, je portugalsko-angolská pálivá omáčka peri-peri.