Maledivy


Informace

Podmořská restaurace
První podmořská restaurace Představte si, že sedíte v restauraci, vychutnáváte si vybraná jídla a nad hlavou – a vlastně všude kolem Vás – plavou v průzračně modré vodě rybičky. Připadá Vám to jako neuskutečnitelný sen? Omyl. Stačí si jen zaletět na Maledivy. V hotelu Hilton Maldives Resort & Spa totiž už takovou raritu mají od dubna 2005. Že je první na světě asi netřeba dodávat.
Restaurace nese jméno Ithaa, což v místním jazyce znamená perla. Restaurace je koncipována pro pouhých 14 stolovníků, takže intimní atmosféra je téměř zaručena. Vaří se tu podle trendů současné maledivské kuchyně – s použitím místního koření a tradičních receptů, nicméně tyto chutě se kombinují s prvky západní kuchyně – čímž vzniká styl fusion cuisine (kuchyně-kříženec), který je oblíbený zvláště v posledních letech. Podmořská restaurace je dostupná po molu od nedaleké restaurace Sunset Grill Restaurant. Hosté si mohou nejprve dát drink na speciální plošině nad oceánem, a pak po točitých schodech sestoupit do útrob restaurace-akvária.
Design této podmořské „perly“ byl vytvořen na Novém Zélandě, materiál byl dovezen ze Spojených států amerických, konstrukce proběhla v Singapuru a nakonec byl skelet převezen na Maledivy a umístěn šest metrů pod hladinu Indického oceánu. Nad celou restaurací se místo tradičního stropu a stěn klene průhledný oblouk o velikosti 5x9 metrů, takže se hostům naskýtá neuvěřitelný zážitek – být uvnitř mořského světa a zůstat suchý. Restaurace je celá – kromě podlahy – vytvořena ze speciálního plexiskla, takže poskytuje dokonalý panoramatický pohled na zdejší korálový útes a lagunu.