Argentina


Informace

K svačině se obyčejně podávají na tvrdo uvařená vajíčka, olivy, hovězí nebo kuřecí maso, šunka, sýry, a zelenina.
K obědu a k večeři si můžete objednat mnoho druhů lahodných pokrmů. Argentinci uznávají lehkou snídani a větší oběd nebo večeři. Večeře se nepodává dříve než v 21.00 večer. Oblíbený zvyk před večeří je sobremese, posezení u stolu a diskutování o událostech dnech a problémech.
Asado nebo Parrillada patří do hlavní menu. Je to grilované maso s omáčkou chimichurri. Podává se salátem nebo hranolky.
Matambre je masový plněný závitek.
Ve většině restaurací naleznete v jídelníčku hovězí steak buď cocido – dobře propečený, punto – středně propečený a jugoso – krvavý. Bife a cabalo je steak s vajíčky a hranolky.
Carbonada je hovězí steak na rýži, bramborách, sladkých bramborách a rozmačkanými jablky a meruňkami.
Puchero je masový svitek – kuřecí nebo hovězí, se špekem, párkem, paprikou, rajčatem, cibulí, zelím a sladkými bramborami.
Pollo je kuřecí maso podávané s hranolky a salátem.
Nejznámějším pokrmem z rybích produktů je merluza – hake, opečená na másle a servírovaná s bramborovou kaší.
Jako dezert - postrese se podává čerstvé ovoce, v restauracích ensalada de fruta – ovocný salát, queso y dulce – tvaroh s kondezovaným ovocem, a to vše se šlehačkou – crema.
Milovníci zmrzliny si tu také přijdou na své. Říká se, že v Argentině je nejlepší zmrzlina z celé jižní Ameriky.
Z nápojů si také můžete vybrat z velké nabídky. Kromě vody si můžete dát čerstvý pomerančový džus – jugo de naranja exprimido. Pomelo – grapefruitový džus, limón, citrónový džus a ananá – ananasový džus. V oblasti Patagonie si lze objednat jugo de manzana – jablkový džus.
Všechny druhy kávy jsou většinou podávány v malých šálcích jako espresso. Café chico – je silná, tmavá káva ve velmi malém šálku.
Cortado je malá káva s mlékem, servírovaná většinou ve skle.