Dovolená Guadeloupe


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Guadeloupe - navigace  
zájezdy Guadeloupe Hotely a ubytování Guadeloupe
Last minute Guadeloupe Informace Guadeloupe
Víza Guadeloupe Fotogalerie Guadeloupe
Mapy a průvodce Guadeloupe Recenze hotelů Guadeloupe
Diskuze Guadeloupe  



Guadeloupe

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Pokud se rozhodnete navštívit některou z klasických restaurací na ostrově, možná se vám bude hodit následující slovníček, ve kterém najdete nejčastější kreolské speciality:

ACCRAS ( AMARINADES) - horké koláčky s tresčím masem a zeleninou
BALAOU - malá dlouhá smažená rybka
BEBELE - jídlo vyrobené z drobů a zelených banánů
BLAFF - kořeněná omáčka, ve které se připravuje rybí maso
CABRI - kůzlečí maso s omáčkou colombo nebo uzené
CALALOU - bylinková polévka se slaninou
CHADRON - mořský ježek
CHATROU - chobotnice
COLOMBO - indiánská omáčka na maso s kořením (pepř, koriandr, zázvor atd.)
LAND CRAB ( CRABE DE TERRE) - křehké krabí maso připravené s kokosem a pepřem
DOMBRE - malé krokety z mouky
FEROCE - jídlo připravené z avokáda, tresky a pepře
LAMBI - škeble
MIGAN - jídlo z rozmačkaných banánů
OUASSOUS - velký rak
SOUSKAI - zelené ovoce macerované v limetkovém džusu, soli a pepři
TI-PUNCH - nejoblíbenější koktejl z rumu, cukrového sirupu, třtiny a limetky

Pokud si budete chtít kreolskou specialitu připravit sami, zde je recept na oblíbené
Porc-Colombo:

Vybrané maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete, natřete 5 rozmačkanými stroužky česneku, posypte chilli a mletým hřebíčkem a lehce podlijte octem. Nechte stát 30 minut.

Pažitku, cibuli a česnek nakrájejte na malém kousky a lehce opražte na trošce oleje. Přidejte koriandr, anýz a tymián. Přidejte maso a na kousky nakrájené mango. Až maso lehce zhnědne, opět přidejte trochu chilli.

Nakrájejte lilek, cukinu a oloupejte brambory. Vše přidejte k masu. Podlijte vodou a nechte pod pokličkou dusit asi 50 minut. Pět minut před podáváním přilijte trochou citronové šťávy.



© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz