Dovolená Fidži


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Fidži - navigace  
zájezdy Fidži Hotely a ubytování Fidži
Luxusní zájezdy Fidži Informace Fidži
Last minute Fidži Fotogalerie Fidži
Víza Fidži Recenze hotelů Fidži
Mapy a průvodce Fidži Diskuze Fidži



Fidži

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

-->Všeobecné informaceRecepty a zajímavosti
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Fidži Díky své poloze na křižovatce cest Pacifikem kuchyni na Fidži ovlivnily i okolní země a prolínáním fidžijské, polynéské, indické a čínské kuchyně vznikla nesmírně pestrá paleta místních exotických jídel, z nichž některé speciality jsou skutečně nezapomenutelné.
Chuť lolo, což je snad nejpoužívanější ingredience na Fidži, si vás získá již při prvním soustu. Jedná se o kokosovou smetanu, připravenou vymačkáním dužniny kokosových ořechů, která jemně ochucuje celou řadu pokrmů.
Samozřejmě se tady používají ryby a jiní mořští živočichové. Jejich chuť je díky tomu, že se na váš stůl dostanou zcela čerstvé, naprosto vynikající. Ryba se vaří, peče, ale snad nejchutnější je kokoda - syrová ryba marinovaná v citronové šťávě a lolo. Vynikající je také uvařená ryba s lolo. Pakapaka je specialita připravená z ryby žijící v hlubokých vodách Pacifiku. Místní humři, krabi, krevety nebo chobotnice se připravují na mnoho způsobů.
Zážitkem je tradiční fidžijská hostina, kdy se připravuje lovo. Tento téměř obřad vás seznámí s tradiční úpravou jídla, které se zabalené do banánových listů pomalu připravuje na rozžhavených kamenech umístěných ve speciálním podzemním ohništi.
Jídla z vepřového nebo hovězího masa bývají hodně kořeněná, oblíbené je především kari.
Pro vegetariány je tu duruka, vynikající místní zelenina připomínající chřest. Také nama - druh mořské chaluhy připomínající malé zelené hrozny – je považován za delikatesu zalitý lolo. Ovšem na své si tu přijdou hlavně milovníci ovoce. Po celý rok tady mohou konzumovat šťavnatý ananas, papáju kokos a sladké banány. Sezónně je k dispozici i mango, citrusy, chlebovník, guáve, melouny a mnoho dalších druhů tropického ovoce.
Jako moučník je dokonalý čerstvý kokosový koláč nebo tenká palačinka s tropickým ovocem



© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz