Dovolená Kostarika


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Kostarika - navigace  
zájezdy Kostarika Hotely a ubytování Kostarika
Luxusní zájezdy Kostarika Informace Kostarika
Last minute Kostarika Fotogalerie Kostarika
Víza Kostarika Recenze hotelů Kostarika
Mapy a průvodce Kostarika Diskuze Kostarika
Okružní plavby Kostarika  



Kostarika

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

-->Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pítRecepty
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Všude přítomná rýže a černé fazole gallo pinto tvoří základ místní kuchyně. Dokonce ani snídaně není ušetřena od používání fazolí a rýže. Gallo pinto podávané se smaženým banánem (Kostaričani jsou příznivci smažené úpravy jídel) a jednoduchým salátem z rajčat a zelí vytvoří levný pokrm zvaný casado. Tento pokrm se podává často v poledne jako oběd ještě s masovou fazolovou polévkou b>sopa negra. V místní kuchyni se nejčastěji používá pečené vepřové a kuřecí maso. Často se peče nad kávovým dřevem, které masu dodává zvláštní aroma. Mnoho restaurací nabízí také steaky (lomito). Pokrmy z mořských živočichů jsou vzácné, kromě pobřežních oblastí, přesto jsou humři a garnáti snadno dostupní. V San José se nejvíce připravuje mořský okoun corvina s česnekem. V přímořských resortech se nabízí také mečouni a delfíni, většinou smažení a podávaní s bílou rýží. Kukuřice se používá v kukuřičných koláčích chorreados nebo v tamales, pečivo z kukuřičné mouky, zabalené v látce a pečené v kukuřičných listech. Zřídka se používá hodně ostré koření a také zeleninu se moc nepoužívá. Můžete ji najít v polévkách a také dušenou jako olla de carrne, maso a zelenina-brambory, kukuřice, tykev, rajčata, vše dušené. Kuchyně na karibském pobřeží má svou zvláštní chuť, zejména díky používání ostrého koření a kokosového mléka. Nikde jinde než na karibském pobřeží nenajdete ackee (speciální druh žlutého ovoce, které se podobá smaženým vajíčkům) a solené tresky. Všude je nepřeberné množství tropického ovoce – meruňky, manga, jablka, melouny, papája, ananasy a mnoho dalších druhů, o kterých jste v životě neslyšeli. Všechno ovoce se používá do frescas – ovoce smíchané s ledem, vodou, mlékem a cukrem. Tres leches, tři vrstvy dortového korpusu s vaječným likérem, je národní desert. Café noc leche je káva smíchaná s horkým mlékem 50:50. Zkusit můžete i pipas zelený kokosový ořech, u kterého se usekne špička a pomocí brčka můžete pít kokosové mléko. Dobrý je i národní kávový likér Café Rica.

Zajímavé odkazy

Informace o možnostech stravování

Průvodci a mapy


KOSTARIKA...
KOSTARIKA - Multimediální DVD
99 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy




AZ elektro



Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz