Dovolená Tanzanie


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Tanzanie - navigace  
zájezdy Tanzanie Hotely a ubytování Tanzanie
Luxusní zájezdy Tanzanie Informace Tanzanie
Last minute Tanzanie Fotogalerie Tanzanie
Víza Tanzanie Recenze hotelů Tanzanie
Mapy a průvodce Tanzanie Diskuze Tanzanie



Tanzanie

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

-->Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pítReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Smísení mnoha kultur (britské, perské, arabské, indické, portugalské a africké) se odráží ve skladbě jídel, přičemž základem tanzanské kuchyně je maso s brambory nebo rýží (wali) nebo kukuřičná kaše (ugali). Maso je obvykle hovězí, kozí nebo skopové, dušené společně s brambory a zeleninou, okořeněné hřebíčkem a kardamonem. Podobně jako v Keni, je oblíbenou pochoutkou „nyama choma", kozí maso na grilu. Na Zanzibaru samozřejmě převládají veškeré dary moře (tresky, krabi, krevety, langusty, chobotnice - podle toho, co rybáři zrovna uloví - připravené na nejrůznější způsoby, chobotnice například často uzená. Ale tradiční svahilskou úpravou, zanzibarskou specialitou, je jejich vaření v kokosovém mléce. K oblíbeným jídlům patří biryani (kořeněná rýže), curry a sambudaa (masové nebo zeleninové pastries). Pilav je tradiční pokrm podávaný při všech svatbách a svátcích, vždy se ho připravuje velké množství na obří pánvi, z níž pak všichni jedí společně. Moučníky se připravují z banánů, ananasu nebo manga (mango se nakrájí na plátky, pokape citrónovou šťávou, posype kešu oříšky a skořicí a zapeče v troubě, aby se na povrchu vytvořila kůrka, podává se se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou).
Určitě ochutnejte výborné džusy z čerstvě vylisovaného exotického ovoce (ananas, papája, rambutan, mango), šťávu z čerstvě vylisované cukrové třtiny, ochucenou limetkou a čaj z citronové trávy (citronely). Masala je čajová směs z vanilky, hřebíčku, zázvoru a kardamonu. Místní pivo je např. Safari Lager, oblíbené dovážené je např. Löwenbräu. Vynikající je místní čaj a káva (kahawa).

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz