Dovolená Tanzanie


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Tanzanie - navigace  
zájezdy Tanzanie Hotely a ubytování Tanzanie
Luxusní zájezdy Tanzanie Informace Tanzanie
Last minute Tanzanie Fotogalerie Tanzanie
Víza Tanzanie Recenze hotelů Tanzanie
Mapy a průvodce Tanzanie Diskuze Tanzanie



Tanzanie

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Vybrané speciality:
supu ya kuku = kuřecí vývar se zeleninou, uvařené maso se vyjme a podává jako součást salátu nebo samostatné jídlo

samakai wa kusonga = rybí karbanátky, které ale nejsou z mletého rybího masa, ale z celých kousků ryb (halibut, flundra, treska, tuňák, losos....), nesmaží se ponořené v oleji, ale jen lehce na másle, koření se hřebíčkem na plátku citrónu

m´chuzi wa nyama = hovězí curry, kdy koření kari je opravdu hodně, takže jídlo je patřičně žluté, ve skutečnosti se používá směs všech možných koření, ale kari převládá

n´dizi no kastad = pečené banány, často podávané s vanilkovým pudinkem, nebo obdobně se podává ananas nakrájený na plátky, kostky nebo rozdrcený, kořeněno skořicí a hřebíčkem

pilav = základem je rýže a směs masa (kozí, hovězí, kuřecí), ale mohou se přidat i ryby nebo dary moře, vše se hojně koření kmínem, hřebíčkem, pepřem, česnekem, zázvorem, cibulí

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz