Dovolená Turecko


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Turecko - navigace  
zájezdy Turecko Hotely a ubytování Turecko
Last minute Turecko Informace Turecko
Víza Turecko Fotogalerie Turecko
Mapy a průvodce Turecko Recenze hotelů Turecko
Diskuze Turecko Okružní plavby Turecko



Turecko

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->Recepty
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Recept na Borek s párky
Základní těsto: 500 g hladké mouky, 200 g bílého jogurtu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek na potřeníNádivka: 20 g másla, 2 vejce, 100 ml bílého jogurtu, 4 nožičky párku, 2 rajčata, 1 paprikový lusk, 1 lžička tymiánu, sůl, 1 žloutek (na potření)

Základní těsto:
500 g hladké mouky
200 g bílého jogurtu
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 žloutek na potření
Všechny ingredience důkladně propracujeme.
Nádivka:
20 g másla
2 vejce
100 ml bílého jogurtu
4 nožičky párku
2 rajčata
1 paprikový lusk
1 lžička tymiánu
sůl
1 žloutek na potření
Směs č.1:
Nadrobno pokrájené párky, rajčata a papriku promícháme v míse se solí a tymiánem.
Směs č.2:
Ve šlehači ušleháme vejce, máslo a jogurt.
Z těsta vyválíme 3 kulaté pláty, každý potřeme první směsí a rozdělíme na 8 výsečí. Na širší konec každé výseče dáme lžičku druhé směsi , zarolujeme a na vymazaném plechu necháme asi hodinu odpočinout. Každý kousek potřeme žloutkem a pečeme asi 30 minut v dobře vyhřáté troubě.
Recept na Šiš kebab
ŠIŠ KEBAB
500 g jehněčí kýty bez kosti
2 rajčata
2 papriky
ŠIŠ KEBAB
500 g jehněčí kýty bez kosti
2 rajčata
2 papriky
Marináda:
1 cibule
1 polévková lžíce mléka (anebo bílého vína)
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do směsi oleje, mléka ( můžete zkusit nahradit bílým vínem – skvělý výsledek!!!!), soli a mletého pepře.
Do marinády naložíme maso nakrájené na kostky. Alespoň 12 hodin necháme uležet v lednici. Na špízu střídáme maso, rajčata a větší kolečka paprik, pozorně opékáme na dřevěném uhlí.

Průvodci a mapy


Turecko...
Turecko
20 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy




AZ elektro



Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz