Dovolená Tunisko


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Tunisko - navigace  
zájezdy Tunisko Hotely a ubytování Tunisko
Last minute Tunisko Informace Tunisko
Víza Tunisko Fotogalerie Tunisko
Mapy a průvodce Tunisko Recenze hotelů Tunisko
Diskuze Tunisko Okružní plavby Tunisko



Tunisko

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informace-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Zde uvádíme stručný seznam některých národních pokrmů a specialit:
méchouia - salát z rajčat, zeleného a červeného pepře, natvrdo uvařených vajec, tuňáka a kapary se zálivkou z olivového oleje a citrónové šťávy
brik - placka z tenkého těsta plněná vejcem, kapary, petrželí popř. mletým masem či tuňákem
tounsya – směs rajčat a papriky s tuňákem nebo sardinkami, okořeněná paprikou a ochucená
octem
caponata – hrubě sekané studené ragú
chorba – nudlová polévka se skopovým masem nebo velmi kořeněnou rybou
tajine – ragú ze skopového masa nebo kuřete s vejci a zeleninou
kuskus - zrnitá hmota z pšeničné krupice vařená nad párou, smíchaná s rajskou omáčkou, zeleninou a masem
kammounia – dušené maso připravované s velkým množstvím kmínu.
mloukhia – dušené maso velmi podobné kammounia, připravuje se však s rozdrcenými lístky místní rostliny mloukhia. Plátky hovězího nebo jehněčího se vaří až do té doby, dokud se téměř nerozpadnou v hustou zelenou omáčku.
Shakshuka – hustá zeleninová polévka, masový vývar s cibulí a zeleným pepřem.
šorba - hustá polévka z masa, petržele, celeru, rajčat a drobných těstovin
harisa - rozemleté feferonky.
Oblíbené jsou tuniské sladkosti, vyráběné hlavně z oříšků, mandlí a medu, nezapomeňte je ochutnat.
assida – koláč z krupice s ořechy a vejci, tuniské ženy jej připravují na svátek Mouled, výročí
Prorokových narozenin.
bukhu - brandy z fíků. Místní lidé ho míchají s Coca-Colou.
tibarin - jemný likér z datlí
tajine – tuniská verze tajine nemá nic společného s marockou, je podobná spíše italské fritata, podává se studená s brambory a salátem.
celtia - lehké a osvěžující pivo.
Výborná jsou tuniská vína – červená Haut Mornag, Magon a Sidi Saad, bílá Thibar, Koudiat, Muscat de Kelibia a lahodná růžová Gris de Tunisie, Sidi Rais a Koudiat.


© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz