Dovolená Slovinsko


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Slovinsko - navigace  
zájezdy Slovinsko Hotely a ubytování Slovinsko
Last minute Slovinsko Informace Slovinsko
Víza Slovinsko Fotogalerie Slovinsko
Mapy a průvodce Slovinsko Recenze hotelů Slovinsko
Diskuze Slovinsko  



Slovinsko

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Maneštra
Maneštra je sytá a hustá polévka, která se jí jako hlavní jídlo. K její přípravě potřebujeme: fazole, brambory, rajčata, bobkový list, cibuli, uzené maso, pepř a sůl. Pešt se v istrijské kuchyni používá často k ochucení polévek. Připravíme ho ze slaniny, česneku a petržele, které nakrájíme na drobné kousky a spolu smícháme, vytvoříme směs, kterou hned na začátku přidáme do polévky.


Příprava:
Krátce povaříme fazole, vyndáme je z vody a opláchneme. Takto předvařené fazole dáme do hrnce s vařící vodou, přidáme uzené maso, na drobné nasekanou cibuli a bobkový list. Vše osolíme, okořeníme pepřem a přidáme pešt. Vaříme tak dlouho až jsou fazole a maso měkké. Vyndáme maso z hrnce, nakrájíme ho na drobné kousky a vrátíme zpět. Přidáme na kostky nakrájené brambory a několik na plátky nakrájených rajčat. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory a fazole úplně měkké.



Žvacet
Žvacet je masové ragú, které se dá připravit nejenom z vepřového, hovězího a telecího, ale také z kuřete, králíka a pod. Jako příloha se podávají těstoviny fuži. K přípravě žvacetu potřebujeme: maso, cibuli, celerovou nať, rajčata, česnek, sůl, olej, bazalku, pepř, majoránku, hladkou mouku a bílé víno.

Příprava:
Maso nakrájené na kousky krátce osmažíme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na plátky nakrájená rajčata a ochutíme celerovou natí, solí, pepřem, bazalkou a majoránkou.
Tuto směs chvíli smažíme, přilijeme vodu a dusíme, až je maso měkké a voda se vyvaří. Teď masovou směs zahustíme moukou, přidáme sklenku vína a vodu tak, aby maso plavalo v omáčce. To vše dusíme ještě pár minut. Podáváme s těstovinovou rýží fuži. K přípravě fuži potřebujeme: vajíčko, sůl, vodu, hladkou mouku a olej, z kterých uděláme těsto. Z těsta vykrojíme kosočtverec o velikosti 4x4 cm. Protilehlé rohy složíme směrem k prostředku kosočtverce, uprostřed spojíme s stlačením slepíme. Vaříme asi10 minut ve slané vodě a po scezení polijeme olivovým olejem.


Průvodci a mapy



© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz