Dovolená Singapur


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Singapur - navigace  
zájezdy Singapur Hotely a ubytování Singapur
Luxusní zájezdy Singapur Informace Singapur
Last minute Singapur Fotogalerie Singapur
Víza Singapur Recenze hotelů Singapur
Mapy a průvodce Singapur Diskuze Singapur
Okružní plavby Singapur  



Singapur

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Vepřová polévka s čínskými nudličkami
Doba přípravy: 45 minut, doba vaření 35 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
2 lžíce arašídového oleje
450 g libového vepřového ramínka bez kosti nakrájeného na proužky
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
30 g oloupaného a nastrouhaného kořene zázvoru
1, 5 l drůbežího vývaru
450 g očištěného a opraného čerstvého špenátu
8 očištěných jarních cibulek nakrájených na tenká kolečka
100 g očištěných cukrových lusků nakrájených na tenké plátky
230 g hlívy ústřičné bez nožek, otřené a nakrájené nadrobno
230 g čínských vaječných nudliček
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
čerstvě mletý černý pepř

Postup:
Ve větším hrnci rozpálíme arašídový olej. Na mírném ohni opékáme asi 5 minut proužky masa s česnekem a zázvorem, až je maso hotové. Přidáme vývar a pomalu uvedeme do varu. Pak zmírníme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Přidáme špenát, jarní cibulku, cukrové lusky a houby a na mírném ohni vaříme 10 minut. Nakonec vmícháme nudličky a vaříme asi 5 minut, dokud nezměknou. Přidáme sojovou omáčku a sezamový olej a dochutíme špetkou pepře. Podáváme ve velké polévkové míse nebo přímo na talířích.

Kuřecí prsíčka v medové omáčce
Doba přípravy: 30 minut, doba vaření: 1 hodina 10 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
15 g másla
1 lžíce olivového oleje
4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže, jedno asi po 200 g
250 g oloupané cibule perlovky
3 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka
1 velká očištěná cuketa nakrájená na plátky
šťáva a jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče a 1 citronu
4 lžíce medu
3 lžíce dijonské hořčice
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
1 lžíce oloupaného a nastrouhaného kořene zázvoru
Ľ lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř
250 g předvařené dlouhozrnné a plané rýže
čerstvá řeřicha potoční a na proužky nakrájená pomerančová kůra na ozdobení

Postup:
Troubu předehřejeme na 200ş C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejeme máslo a olej a kuře na něm během asi 3 minut po každé straně lehce opečeme. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. Na mírném ohni v kastrolu asi 10 minut dusíme cibuli, mrkev a cuketu. Pomerančovou a citrónovou kůru a šťávu smícháme s medem, hořčicí, česnekem, zázvorem, solí a trochou pepře. Kuře vrátíme do kastrolu a přelijeme ho medovou směsí. Přivedeme do varu a odstavíme kastrol z plotny. Zakrytý kastrol dáme do trouby a 50 minut pečeme, přičemž kuře často přeléváme omáčkou. Po 25 minutách dáme vařit rýži. Jakmile je kuře propečené a rýže hotová, přeneseme kuře se zeleninou doprostřed servírovací mísy. Kolem rozložíme rýži, vše ozdobíme řeřichou a pomerančovou kůrou a podáváme.

Kuřecí prsíčka s fazolemi
Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 20 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
250 g jemných čínských nudlí
3 lžíce arašídového oleje
450 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže nakrájených na tenké proužky
6 – 8 očištěných jarních cibulek nakrájených na tenké proužky
2 středně velké odjádřené papriky, červená a žlutá, nakrájené na tenké proužky
200 g okapaných konzervovaných vodních kaštanů nakrájených na plátky
250 g čerstvých propláchnutých a okapaných fazolových klíčků
4 lžíce omáčky z černých fazolí
metličky z jarních cibulek na ozdobení

Postup:
Vaječné nudle uvaříme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na prudkém ohni je upečeme. Pak je vyklopíme na ubrousek a osušíme. Proužky kuřete vložíme do pánve a 5 minut opékáme, až je maso hotové. Poté jej odložíme na talíř. Do pánve přidáme zbytek oleje a necháme rozehřát. Přidáme jarní cibulku, papriky a cukety a 3 minuty dusíme. Přidáme vodní kaštany a fazolové klíčky a dusíme další 3 minuty. Kuřecí maso vrátíme do pánve a promícháme s omáčkou z černých fazolí. Dusíme 2 – 3 minuty, až je kuře dostatečně prohřáté a omáčka začíná bublat. Přidáme nudle a jemně je promícháme s masem a omáčkou.
Jídlo můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Palačinka na orientální způsob
Doba přípravy: 30 minut, doba vaření: 20 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce suchého sherry nebo rýžového vína
2 lžičky sezamového oleje
200 g tuhého tofu nakrájeného na menší kostky
30 g hub šiitake / nebo lišek / zalitých 200 ml vařící vody
1 lžíce škrobové moučky
2 lžíce rostlinného oleje
1 středně velká odjádřená červená paprika nakrájená na tenké plátky
2 očištěné jarní cibulky nakrájené po délce na tenké proužky
200 g vařené oloupané rýže
80 g rozmrznutého hrášku
80 g propláchnutých a okapaných fazolových klíčků
4 vejce
3 lžíce vody

Postup::
Sojovou omáčku a sherry smícháme se sezamovým olejem a do této směsi namočíme tofu. Necháme marinovat 20 minut, občas promícháme. Vodu z hub slijeme přes jemné sítko do odměrky. Přidáme marinádu z tofu, celkové množství tekutiny doplníme vodou na 200 ml a vmícháme škrobovou moučku. Směs nalijeme na velkou pánev a na středně velkém ohni vaříme za stálého míchání 2 – 3 minuty, až omáčka zhoustne a je hladká. Pak ji přelijeme do servírovací mísy a uložíme na teplé místo. Houby nakrájíme na plátky. Pánev vytřeme ubrouskem a minutu na ní necháme rozehřát olej. Přidáme papriku a mícháme do změknutí, pak přimícháme jarní cibulku a mícháme další 2 minuty. Přidáme rýži, houby a hrášek a navrch nasypeme tofu a fazolové klíčky. V misce rozšleháme vejce s vodou do pěny a zeleninu jimi přelijeme. Na mírném ohni pečeme asi 5 minut. Občas poodhrneme okraj omelety a potřeseme pánví, aby syrová omeleta mohla ztuhnout. Podáváme s připravenou pikantní omáčkou, celozrnným chlebem a míchaným hlávkovým salátem.

Tofu s arašídovou omáčkou
Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 10 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
200 ml zeleninového vývaru
2 středně velké očištěné mrkve nakrájené na tenké proužky
po 200 g bílého a červeného zelí nakrouhaného nahrubo
450 g propláchnutého okapaného tuhého tofu nakrájeného na kostky
2 lžíce olivového oleje
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
1 čerstvá odjádřená a nasekaná zelená chilli paprička
8 očištěných jarních cibulek šikmo nakrájených na široká kolečka
200 g propláchnutých a okapaných čerstvých fazolových klíčků
4 lžíce jemné arašídové pomazánky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce jablečného octa
2 lžičky krystalového cukru
100 g vařených a okapaných jemných čínských vaječných nudlí
čerstvě mletý černý pepř

Postup:
Do velké pánve nalijeme 150 ml vývaru a přivedeme k varu. Přidáme mrkev a bílé i červené zelí a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Přidáme tofu, olej, česnek, chilli papričku, jarní cibulku a fazolové klíčky. Dusíme 2 – 3 minuty, až cibulka a klíčky změknou. Zbytek vývaru smícháme v misce s arašídovou pomazánkou, sojovou omáčkou, vinným octem a cukrem a připravenou směs přilijeme k obsahu pánve. Přidáme nudle a trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty, aby se nudle prohřály a zelenina dobře promíchala s omáčkou. Hotové jídlo ihned podáváme.

Vaječné nudle s uzenou šunkou
Doba přípravy: 30 minut, doba vaření: 25 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
1 lžíce škrobové moučky
400 g konzervovaného krájeného ananasu v přírodní šťávě, slitou šťávu uschováme
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kečupu
1 lžíce olivového oleje
200 g uzené šunky bez tuku nakrájené na menší kostky
1 středně velká oloupaná cibule nakrájená na plátky
2 velké odjádřené papriky, červená a zelená, nakrájená na čtverečky
250 g jemných čínských vaječných nudlí
50 g sekaných vlašských ořechů
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
3 očištěné jarní cibulky nakrájené na jemná kolečka

Postup: :
V misce smícháme škrobovou moučku se slitou šťávou z ananasu, přidáme jablečný ocet, sojovou omáčku a kečup. Ve velké pánvi rozpálíme olej a během 5 minut osmahneme na středním ohni šunku a cibuli. Přidáme papriku a podusíme dalších 8 minut. Uvaříme nudle. Mezitím přidáme do pánve ořechy a česnek, snížíme teplotu a na velmi mírném ohni mícháme ještě další 4 minuty. Přidáme škrobovou moučku se šťávou z kompotu a kousky ananasu a za stálého míchání uvedeme do varu. Opět snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5 minut, až je omáčka hladká a hustá. Jakmile jsou nudle uvařené, slijeme je a vyklopíme do vyhřáté servírovací mísy. Zalijeme je sladkokyselou omáčkou se šunkou, posypeme kolečky jarní cibulky a podáváme.

Salát tří barev
Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 20 minut, doba chladnutí: 30 minut,
doba odstání: 10 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
8 lžic olivového oleje
1 oloupaná cibule nasekaná nadrobno
200 g dlouhozrnné loupané rýže
600 ml drůbežího nebo rybího vývaru
˝ lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř
4 očištěné a nasekané jarní cibulky
150 g mraženého hrášku
1 grilovaná odjádřená červená paprika nakrájená na plátky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce sekaného čerstvého kopru nebo petrželky
300 g předvařených a vyloupaných mražených krevet (dáme rozmrazit a okapat)

Postup:
V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce oleje a podusíme na něm cibuli až změkne. Přidáme rýži, vývar, sůl a trochu pepře a uvedeme do varu, Zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme
20 minut. Přidáme jarní cibulku, zmrazený hrášek a proužky grilované papriky. V zakrytém kastrolu vaříme za občasného míchání 5 minut, až se vývar vsákne a rýže změkne. Odstavíme kastrol z ohně, rýži se zeleninou přesypeme do velké mísy a necháme 30 minut vychladnout. Mezitím smícháme v menší misce zbytek oleje, citrónovou šťávu, hořčici a kopr nebo petrželku. Touto zálivkou přelijeme studenou rýži a opatrně vmícháme krevety. Hotový salát vyklopíme na servírovací mísu, zakryjeme a před podáváním necháme ještě 10 minut stát.

Exotické ovocné špízy
Doba přípravy: 20 minut, pro 4 osoby

Suroviny:
2 středně velká nebo 1 velké mango
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce limetkové nebo citrόnové šťávy
1 zralá papája
1 kiwi
1 banán

Postup:
Mango oloupeme, dužinu odkrájíme od jádra, rozmačkáme ji a umixujeme s cukrem a limetkovou nebo citrónovou šťávou. Hotovou mangovou omáčku nalijeme do menší misky a na dobu, než dokončíme přípravu špízů, ji dáme do ledničky. Papáju oloupeme a rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na 2,5 cm velké kostky. Kiwi rozpůlíme a z každé půlky vcelku vykrojíme (nejlépe lžičkou) dužinu. Každou polovinu rozdělíme na 4 kousky. Banán oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Ovoce stejnoměrně napícháme na čtyři špejle nebo bambusové tyčinky – začínáme a končíme vždy plátkem kiwi. Na čtyři talířky nalijeme vždy trochu mangové omáčky, na ni položíme špízy a ihned podáváme.


© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz