Dovolená Nizozemsko


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Nizozemsko - navigace  
zájezdy Nizozemsko Hotely a ubytování Nizozemsko
Last minute Nizozemsko Informace Nizozemsko
Víza Nizozemsko Fotogalerie Nizozemsko
Mapy a průvodce Nizozemsko Recenze hotelů Nizozemsko
Diskuze Nizozemsko  



Nizozemsko

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídelHolandské sýry
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Holandská sedlácká omeleta
Suroviny:
50 g uzené slaniny, 60 g cibule, 500 g brambor, 80 g tvrdého sýru, zelená petrželová nať, mletý pepř, muškátový ořech, 2 vejce.

Příprava:
Slaninu nadrobno nakrájíme a na pánvi orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nahrubo nastrouhané syrové brambory, přikryjeme a zapečeme. Posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí. Přilejeme okořeněné vejce a necháme ztuhnout.

„amsterdamse boerenkool“ . šťouchané brambory po amsterdamsku
Suroviny:
600 kg nakrájené kadeřavé kapusty
1 kg brambor
60 g másla
75 g nakrájeného špeku
2 kyselé okurky
4 velké jemné párky
1 l mléka
3-4 lžíce nakládaných cibulek
ocet, sůl, pepř

Příprava:
Povaříme brambory a kapustu asi 25-30 minut. V pánvičce orestujeme na másle plátky špeku asi 2 minuty. Ve zbylém omastku osmažíme párky.Cibulky rozkrájíme na čtvrtky, okurky na plátky. Mléko ohřejeme. Brambory rozšťoucháme s kapustou, přidáme zbytek másla, ocet a teplé mléko, dále pak cibulky, okurky. Dochutíme solí a pepřem a vmícháme párky a orestovaný špek.


Průvodci a mapy


Amsterdam...
Amsterdam - Rough Guides
284 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz