Dovolená Namibie


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Namibie - navigace  
zájezdy Namibie Hotely a ubytování Namibie
Luxusní zájezdy Namibie Informace Namibie
Last minute Namibie Fotogalerie Namibie
Víza Namibie Recenze hotelů Namibie
Mapy a průvodce Namibie Diskuze Namibie



Namibie

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pít-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Evropská kuchyně je orientována na Německo, což je dáno historickým vývojem země. Pečivo, chleby, Brötchen (houstičky), koláče, ovoce a zákusky tvoří základ. Zajděte do kavárny či cukrárny, kde si můžete dát Apfelstrudel (jablečný závin), Sachertorte (bohatý čokoládový dortík s meruňkovým džemem),
Schwartzwälder Kirschtorte (třešňový dort z Černého lesa) a další laskominy. Ve Windhoeku, Swakopmundu a v dalších městech najdete příjemná místa k ochutnání těchto sladkostí. Vyzkoušejte také sladce vonící afrikánskou specialitu - koeksesters (malé dortíky pokapané medem) a melktart (mléčný dort).

Snídaně obsahuje slaninu, boerewors (farmářskou omáčku) a vejce. Někde je k snídani podáváno hovězí. V hotelech většinou dostanete snídani s cereáliemi a toasty, či snídani ve formě bufetu. Podle anglického vzoru můžete narazit na uzenáče, prosnou kaši a chleby, studená masa, cereálie a ovoce.

Večer se podává maso - většinou hovězí nebo drůbeží. Mořské plody a ryby dostanete po celé Namibii, ale nejlepší jsou ve Windhoeku, Swakopmundu a Lüderitzu, kde jsou podávány čerstvé, přímo z moře. Též je velice populární kuřecí maso. Nejpoužívanější omáčka, použitelná prakticky k čemukoli, je portugalsko-angolská pálivá omáčka peri-peri.


© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz