Dovolená Omán


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Omán - navigace  
zájezdy Omán Hotely a ubytování Omán
Luxusní zájezdy Omán Informace Omán
Last minute Omán Fotogalerie Omán
Víza Omán Recenze hotelů Omán
Mapy a průvodce Omán Diskuze Omán
Okružní plavby Omán  



Omán

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

-->Všeobecné informaceCo tam nesmím jíst a pítCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Tradiční ománská strava je velmi jednoduchá a používá hojně různých přísad, jako je koření, marinády, které činí pokrmy chuťově velmi lákavými. Běžně používanými surovinami jsou kuřecí, rybí a skopové maso. Pokud jde o nápoje, velmi oblíbený tzv. laban - slané podmáslí nebo nápoje na bázi jogurtu smíchané s kardamonem a pistáciovými oříšky.

Maqbous - pokrm skládající se z rýže obarvené šafránem do žluta a vařené spolu s kořeněným masem (červeným nebo drůbežím).

Aursia - sváteční jídlo servírovaní během oslav, sestává z rozmačkané okořeněné rýže

Shuwa - sváteční pokrm, jedná se o velmi pomalu pečené maso v podzemní peci. Maso je pak velmi jemné a před vařením je silně ochuceno kořením a bylinami, čímž získá velmi delikátní chuť.

Mashuai - pokrm připravovaný z pečené tresky, která se servíruje s rýží ochucenou citronem.

Rukhal - tenká, kulatá chlebová placka, která se peče na ohni z palmových listů. Jí se běžně s mnohými jídly, tradiční pokrm je rukhal s ománským medem podávaný k snídaní.

chai - čaj
qahwa - káva


© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz