Dovolená Indie


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky






  Indie - navigace  
zájezdy Indie Hotely a ubytování Indie
Luxusní zájezdy Indie Informace Indie
Last minute Indie Fotogalerie Indie
Víza Indie Recenze hotelů Indie
Mapy a průvodce Indie Diskuze Indie



Indie

 --> Chcete do země jet? --> Turistické lokality --> Karnátaka

Obecké informaceHistoricky zajímavá místa (Hampi, Badami, Bijapur..)Divočina v KarnataceHorské osadyKarnataka a vodopádyUmělecká KarnatakaPřímořská letoviskaBožská KarnatakaFestivalyMěsto BangaloreMěsto MysoreNákupy-->KuchyněNavržené trasy
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Karnataka byla požehnána kuchařským uměním. Místní kuchyně je velmi bohatá a zvyky závisí na ingrediencích, které jsou v té které oblasti dosažitelné.
Mangalore – zde mají v oblibě ryby s pálivým kořením, s rýží, nesmí chybět ovoce. Říká se, že kokosové ořechy, chilli a mangalorská důmyslnost , to je kuchařská magie.
Obyvatelé M. milují rýži ve všech podobách – červenou rýži, křupavou rýži, rýžové palačinky…
Maldan – je známá přípravou midigayi pickle – protlaku z manga, rýže rýžové mouky.
Udupi – je školou celé jihoindické vegetariánské kuchyně. Cibule, česnek, dýně a tykev – jsou hlavními ingrediencemi. Sambar je připravován ze strouhaného kokosu na kosovém oleji.
Rasam - opepřená voda, ovoce, syrové zelené banány, mangový protlak, chilli, sůl a chutney (ostrá indická směs) jsou základem každého menu.
Kodaku – kuchyně této oblasti se liší podle toho, k jaké příležitosti se jídlo připravuje. Pandi curry – vepřové, koli curry – kuřecí, kadumbuttu - rýžové knedlíky stojí rozhodně za ochutnání.
Severní Karnataka – nechybí ostré pokrmy, chutney, výraznou součást kuchyně tvoří pšeničný chléb.

Snídaně: populární je uppittu - smažená krupice s hořčicí, chilli, listy koriandru a kmínem, nebo idli sambar – vařený rýžový koláč s curry, kesari bhath - sladké jídlo z krupice, s cukrem a šafránem.
Tradiční pokrmy: obilné saláty bohaté na proteiny, zelenina, luštěniny, kokosy, rýžové pokrmy ( rýže s citronovým džusem , kořeněná rýže, rýže s ořechy), to vše tvoří integrální součást výživy. Nejcharakterističtější pokrm je ale bisibelebhath – jedinečná kombinace rýže, dalu, tamarindu, chilli a skořice.
Dezerty: chiroti – lehký moučník posypaný cukrem a nasáklý mandlovým mlékem.
Shavige payasa – připravovaná z mléka, nudlí, cukru a kardamonových lusků.


Průvodci a mapy


Indický...
Indický Himálaj - průvodce
199 Kč
Indie...
Indie - Radžhastán
20 Kč
Kalkata...
Kalkata a severovýchodní Indie
159 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


AZ elektro





Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz