Dovolená Argentina


banner

Před cestou
Víza
Očkování a nemoci
Celní předpisy
Co koupit na cestu
Okolní země
Kdy jet
Zajímavé akce
Počasí a podnebí
Turistické lokality
Historické lokality
Přírodní lokality
Sportovní lokality
Pobytová střediska
Na co dát pozor
Nemoci, zvířata
Dopravní předpisy
Společenská etiketa
Jídlo a pití
Osobní bezpečnost
Praktické info
Česká ambasáda
Nemocnice, pojištění
Směnárny a banky
Telefony
Int. kavárny
Místní doprava
Kde jíst a pít
Obchody a tržiště
Elektřina, zásuvky
Spropitné
Policie
Společenská etiketa
Kde se tam můžu ubytovat?
Info o možnostech ubytování
Ceny a ubytování
Hotely
Slovníček výrazů
Zajímavosti
Zeměpis
Oblasti
Geografie
Podnebí
Přírodní podmínky
O lidech
O lidech obecně
Náboženství
Národnosti
Další zajímavosti
Sociální uspořádání
Historie
Historie - Kultura
Historie - Politika
Kuchyně
Všeobecné informace
Co nejíst a nepít
Recepty
Hospodářství
Všeobecné info
Průmysl
Zemědělství
Přírodopis
Podnebí
Zvířata
Rostliny
Přírodní podmínky








  Argentina - navigace  
zájezdy Argentina Hotely a ubytování Argentina
Luxusní zájezdy Argentina Informace Argentina
Last minute Argentina Fotogalerie Argentina
Víza Argentina Recenze hotelů Argentina
Mapy a průvodce Argentina Diskuze Argentina
Okružní plavby Argentina  


Naše tipy zájezdů - Argentina
To nejlepší z Argentiny: od východu na západ, od severu k jihu
Země: Argentina
Strava: Se snídaní
Doprava: pravidelná letecká linka
Cena od: 86990,-
To nejlepší z Argentiny: od východu na západ, od severu k jihu
Země: Argentina
Strava: Se snídaní
Doprava: pravidelná letecká linka
Cena od: 86990,-

Argentina

 --> Chcete se o zemi něco dozvědět? --> Kuchyně

Všeobecné informace-->ReceptyCeny jídel
Vytisknout tuto stránku
Rychlé hledání     v této zemi celý web  

Informace

Dulce de Leche
Je neodmyslitelnou součástí jejich kuchyně. Je to jakási pasta ze zkaramelizovaného mléka a cukru.
Je to typická argentinská sladkost. Argentinci ji přidávají do zákusků, mažou si ji na chleba nebo ji pojídají samotnou.

2 l mléka
0,5 kg cukru
jedlá soda, vanilková esence

Do hrnce vsypeme čtyři lžíce cukru a na mírném ohni jej roztavíme, abychom tím získali tmavou barvu. Přidáme mléko a zbytek cukru. Necháme povařit, podle potřeby zamícháme, vaříme asi čtvrt hodiny do té doby, než pasta začne houstnout. Zkuste, zda se kapka rozlije na talíři nebo ne. Pokud zůstane tuhá, je to hotovo. Necháme vychladnout.

Carbonada criolla

1 kg hovězího masa nakrájené na kostky
2 cibule
1 stroužek česneku
2 papriky
3 rajčata
˝ celeru
4 brambory
1 konzerva sterilované kukuřice
2 chilli papričky
1 bobkový list, 1/ lžičky tymiánu, 4 zrnka pepře
petrželka, pažitka
Ľ bílé víno
˝ l vývaru
200 g hroznového vína
2 nakrájenájablka a 2 broskve nakrájené

Maso osmažíme dohněda, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriky, rajčata, celer, brambory, kukuřici a chilli papričky. Ochutíme petrželkou a pažitkou a přidáme ostatní ingredience. To vše osmahneme a zalijeme ˝ vývaru a Ľ bílého vína, osolíme a podusíme pod pokličkou až maso změkne. Vložíme 200 g hroznového vína, pokrájené ovoce a ještě krátce povaříme. A je to hotovo!


Omáčka Chimichurri
1 rajče
1 zelená paprika
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
1/ 2 šálku (125 ml) olivového oleje
˝ šálku octa
2 kávové lžičky petržele
sůl, pepř

Rajče, papriku a cibule nakrájíme na kostičky a poté rozmixujeme. Přidáme česnek, olivový olej, ocet a petržel. Ochutíme solí a pepřem. Důkladně rozmixujeme. Necháme vychladit a servírujeme s oblíbeným pokrmem.


Argentinská omáčka ke kuřeti nebo k darům moře

1/2 čajové lžičky šafránu
1 lžička citronového džusu
1/2 šálku olivového oleje
1/2 šálku bílého octa
1 cibule
2 stroužky česneku
1/ šálku petržele
1 lžička timiánu
sůl, pepř

Naložte šafrán na 5 minut do citrónové šťávy. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a nechte přikryté. Přidává se ke kuřecímu masu nebo k darům moře.
Empanadas

Těsto:
3 ˝ hrnku mouky
2 lžičky prášku do pečiva
˝ hrnku másla
˝ hrnku tuku
5 lžic studené vody a 1 lžičku soli

Nádivka:
400 g mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená nadrobno
2 uvařené a nakrájené brambory
1 lžíce olivového oleje
čili koření, mletý kmín, sůl, pepř

Na rozpálené pánvi opečte mleté maso, přidejte přísady a vařte dokud vše nezměkne. Dochuťte a nechte vychladnout.
Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva a za pomalého míchání přidávejte postupně máslo, tuk a studenou vodu. Nechte těsto odpočinout na 15 minut, pak ho uválejte a vytvořte asi 15 cm placky. Doprostřed nich dejte nádivku a zabalte. Upečte v troubě při 200°C asi 15 min.


Průvodci a mapy


Buenos...
Buenos Aires
151 Kč

© 2004 Sopka.cz | Kopírování obsahu pouze se souhlasem Sopka.cz

Vyhledávání:


Chcete vědět o všem, co se děje na Sopce, první?
email  
heslo  
zapamatovat heslo

Nová registrace
Zapomněl jsem heslo
Chci změnit nastavení
Chci zrušit účet

Odkazy


Miele - robotický vysavač

AZ elektro







Partnerské weby
CK Marco Polo - exotická dovolená snů | pobytové i poznávací zájezdy | zájezdy na míru | dovolená u moře Kvalitní zahradní nábytek www.africke-expedice.cz www.calabria.cz